#dnevnik21letnika

0

… 7 let kasneje …

Hja, ni skrivnost, da sem še vedno brez mature in da v polje “dokončana izobrazba” vsakič napišem  ter zraven prilepim enega velikega, rahlo kislega smeška. Prijatelji, znanci in tisti, ki so se kdaj delali norca iz mene, tudi vedo, da sem dvakrat (ali celo trikrat? hm …) že poskušal opraviti s prepreko, ki se imenuje Matura. NEuspešno.

Začuda se mi je obakrat uspelo prešvercat čez 4 od 5 predmetov, pri matematiki pa se je SEVEDA zataknilo. Samo 1 letnik računanja in moje učne (ne)navade pač ne zadoščajo za več kot 25-odstotni rezultat, ki pa je KAR PRECEJ oddaljen od zahtevanih 50 % (v primeru da je kolega Gauss bolje izračunal zadevo kot jaz).

NO, pa da ne jamram preveč – letos sem se odločil, da dokončno opravim s tole komedijo, ki se imenuje Andražova matura in njena nadaljevanja. Letos BOM opravil maturo in bom slej ko prej (če ne po spomladanskem roku pa potem v jesenskem) postal gimnazijski maturant. Ni ravno dipl. ing. ali mag., pa vseeno.

Gim. Mat. Andraž – ne sliši se slabo, to bom obesil na poštni nabiralnik.

Opravljanje mature kot 21 letnik;

Vsi državljani, ki so že dopolnili 21 let in so še vedno na seznamu “propalic”, lahko opravljajo maturo brez dokončane srednje šole. Prideš, vidiš, rešiš, zmagaš. No, prej še plačaš, ampak saj vemo, da so vse dobre stvari za plačat.

Danes je 5. januar in jaz začenjam z epopejo, imenovano MATURA 2016.

_____

Maturantske radosti 21-letnika

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here