#EngagementDates-ENAninobena

0

Za devetimi gorami, devetimi vodami, za devetimi hribi in po devetih cestah, mimo (najmanj) devetih dreves sem odpeljal svojo drago Manco.
Devet zmenkov, katerih lokacije na GoogleMaps tvorijo (skoraj) popoln srček, sem izpeljal (skoraj) točno tako, kot sem si zaželel. 

Perfect Plan

Na valentinov dan leta 2013 sem svojo Valentinko peljal na prav poseben zmenek v Thermano Laško, kjer ponujajo: “… raznovrstne in navdihujoče vodne sprostitve pod čudovito stekleno kupolo, ki množi sončne žarke za večerne magične trenutke …”.
Čudovitooo! Ker je zima in je tema že ob 17. uri, bova med namakanjem v kar 3 jacuzzijih z užitkom opazovala zvezdice skozi njihovo čudovito stekleno kupolo – romantika!

Prazna baterija na telefonu (novodobni zemljevidi imajo svoje pomanjkljivosti), megla in dež so poskrbeli za rahlo zamudo. Do šestih se vseeno prebijeva do dih jemajočega kompleksa Thermane Laško. Ravno v tistem trenutku se prične jasniti … PERFECT!

“Aja … kopat se greva?” Bodoča zaročenka ni najbolj navdušena nad “tlačenjem” v kopalke. Mogoče zadeve res nisem do potankosti premislil – februarja delamo na masi, od aprila do junija pa klesamo telo – sredi zime, nenapovedano kopanje … “OMG, še dobro, da sem se podepilirala!” Preskakujem dramo in že sva do gležnjev v vodi. Recepcija, garderobe, bazeni, kupola: WOW – vse je res čudovito. Voda je malo mrzla (sklepam po kislem nasmešku moje sopotnice) oziroma je temperatura nižja od pričakovanj (kar je 32 °C), zato se kar hitro spokava v jacuzzije. V whirlpoolih (tako jih imenujejo na spletni strani Thermane Laško) ima voda samo 2 stopinji več – očitno whirlpool in jacuzzi nista ista zadevščina?

Zvezdice!

Od “mraza” zbegan sem čisto pozabil na highlight večera: “Poglej gor … zvezdice sva prišla gledat. A je bilo vredno it v kopalke, a ne!?”

10 minut kasneje

Po tem ko sem pregledal vse zorne kote, perspektive, vidike … lahko potrdim, da se v nočnem času (če ne pride do nepričakovanega izpada elektrike ali česa podobnega (potem bi bila voda še bolj “mrzla”)) skozi kupolo v kompleksu Thermana Laško zvezdic NE vidi!

ul44205__es03521f

Da ne bo pomote – uživala sva v namakanju, mehurčkanju, tuširanju in toplih garderobah (Mančin highlight večera) – ni pa to bil perfect date, s katerim bi odprl lov na njen “DA”.

Son, I Am Disappoint

Na poti domov razmišljam, ali bi ji sploh dal prvega izmed petih daril, ki jih potrebuje za popolno poroko. Neodločen in rahlo zamišljen oddajam nek vibe, ki se prenese na sovoznico. Sva že doma, sedi v naslanjaču in zamišljena čoha psa. “Kaj je narobe?”
S pripravami, napovedovanjem in vsemi kolobocijami, ki sem jih imel okoli (prvega) zmenka, sem ji dal slutiti, da se bo NEKAJ zgodilo. “Sorry, samo res sem mislila, da boš …”

POĆEŁO JE!

Nasmehnem se in ji razložim, da mogoče pa res bom … ne danes, ne jutri … ali pač? No, point je, da ne bo vedela – ne, kdaj, in ne, kje. “Evo, imam pa tole zate …” Iz žepa potegnem prstan, ki mi ga je podarila mami: “NI zaročni … samo pač, ti dam en prstanček – kar tako.”
Čudno me gleda in nič ji ni jasno. “Ne, nisem te zaročil … samo prstan sem ti dal, a ti ni všeč?”

“Jaaaaaaaa, jeeee!”
Še vedno ji ni nič jasno in prav je tako. V mislih pa že načrtujem nov potek dogodkov – devet zmenkov, da bo ravno prav zbegana in da bo tisti trenutek, ko jo bom zaročil, res poseben in … hja, da jo bom presenetil!

_____

P.S.

A že lajkaš mojo FB stran? Kaj pa Instagram?

_____

ZAROČNE DOGODIVŠČINE

foto

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here