TR 2016: Kralj Žara

0

“One of the best steaks in town.so if you are a steak lover than you have to try this restaurant. My steak was delicious.also the soup and sweets were tasty.”

“Service was great! For starters&drinks I propose to follow the advice of personnel (4/4 was *****). Main dishes were excellent! If you are meat lover you should visit the place. Very nice story telling of the owner being present all the time and on your disposal is extra +, not pushy. Optimal price performance …”

“I was thrilled with the interior,service and what really counts the burger was the best I ever had in my life. Really great place to visit and enjoy meat to the fullest.”

TripAdvisor ocene so ZELO spodbudne 🙂 NAVALI!

________________________________
Tris toplih predjedi (BBQ chicken wings, chicken wings by Kralj Žara Chef, burnt ends) + Duet hladnih predjedi (carpaccio in beef tartar)
Smoked Black Angus brisket (24h dimljena govedina), coleslaw + Pork-a Madona burger (18h dimljena svinjina), BBQ krompirček
rjava tortica 🙂 + panna cotta pita
Movia Cabernet Sauvignon 2012
_______________________________

Za Dan Mučenikov (10. marec) sem dobil prav posebno darilo: večerjo v Kralju Žara! OMFG – to je še boljše kot kakšne druge oralne prigode, ki ponavadi pritičejo podobnim praznikom – no, skorajda! 🙂

Ponedeljek se je vlekel kot najdaljša čreva, torek … je že sreda in še malo … ČETRTEEEK!

 

Že zelo dolgo planirava obisk “najboljšega steakhousea v Sloveniji” – restavracije Kralj Žara, ki se nahaja na Trubarjevi 52. PREDOLGO!

_picmonkey-collage

Meni #1 (BBQ & KŽ chicken wings, burnt ends, angus + coleslaw, tortica)

_

picmonkey-collage-2

Meni #2 (carpaccio, tartar, Pork-a Madona, BBQ krompirček, pie)

___

AMBIENT 

Zunanjost in vrtni del/terasa gostilne sta Žarasta. Tudi v notranjosti so občutki domačnosti, vse je super cozy … Nekako se znajdem v spodnjem nadstropju in že sediva za mizo za 2 osebi, ravno nasproti kuhinje – edina stvar, ki sem jo opazil – sedela sva na dokaj prepišnem koncu. Vse ostalo je nekako zdrknilo mimo dejstva, da sem bil lačen, LAČEN MESA! in popolnoma neodziven na vse druge zunanje dražljaje okolice. Ambient je bil torej super! 🙂

POSTREŽBA 

Ob vstopu v restavracijo naju je sprejel urejen, profesionalen in ravno prav nasmejan natakar.

Streže naju nekdo drug – ni napak – manjka le opis postreženih jedi – nenavsezadnje ne jem dunajca in goveje župe ampak 24 ur dimljeno govedino!

Mogoče pa izgledava preveč izkušena jedca, da bi nama razlagal o jedeh, ki jih prinaša k mizi. Kakorkoli že: to MENI osebno manjka (po predhodnih izkušnjah v restavracijah med TR).  

HRANA 

Cena 16€ + pijača. Odločiva se za oba menija (vsak enega).

Tris toplih predjedi + Duet hladnih predjedi – nikoli v življenju še nisem jedel biftka ALI carpaccia – vse je enkrat prvič in mislim, da je take stvari dobro poskusiti tam, kjer naj bi bile najboljše. Nisem se zmotil: beef tartar in carpaccio sta bila BOŽANSKA.

Surovo meso pri meni načeloma NE vzbuja apetitov … oz. ni vzbujalo apetitov. Popolno začinjeni elementi hladne predjedi pa me niso pustili hladnega. Gorel sem od želje po mesu. V meni se je sprožil nekakšen meat-frenzy in samo (ravno prav) hitri postrežbi se lahko zahvalimo, da nisem kako drugače zadovoljil svojih mesnatih potreb. Vmes sem navalil še na Mančin tris toplih predjedi. BBQ omaka na tri načine: na prvi pogled je bilo vse skupaj bolj: “aha, tri v bbq omako namočene bedarije” … Okus vsake od treh popolnoma različnih predjedi pa je bil unikaten. Neverjetno prepletanje noro različnih okusov, ki jih čudovito zaključi požirek dobrega rdečega vina. Jaz bi ŠEEE!

Smoked Black Angus brisket (24h dimljena govedina), coleslaw + Pork-a Madona burger (18h dimljena svinjina), BBQ krompirček – “poskusil sem vsakega čisto malo” (beri: pojedel sem 85 % obeh jedi). 

Drugega kot (mesna) POPOLNOST ne morem napisati. Dejansko (še vedno) nisem kulinarik na nivoju, da bi lahko pisal o tem, kako se v mesu čuti gramoz, katerega prah je brusil kopito kravice, katere mesek si bašem v usta, zato bom napisal samo – KRALJ ŽARA, it is!

Rjava tortica 🙂 + Panna Cotta pita – dobra pita in odlična tortica. Karamelni preliv v kombinaciji z ravno prav sladko kremo in norim hrustljavim biskvitom je odlično zaključil večer malo drugačnega “sladkarjenja”. Morda bi še rajši videl kakšno drugo zadevščino, pripravljeno na žaru … in že bašem v usta ogromen kos čokoladne omame. Mogoče pa drugič rajši zaključim s kakšnim steakom, haha.

Dotaknil bi se le “aranžmaja” na krožniku. Ob pogledu na sosednje mize (kjer so nekateri jedli izven ponudbe TR) so bili moji krožniki vizualno precej ubogi – tistih 7 sekund preden sem vse požrl. Štekam preprostost in minimalizem, vendar je tudi tak stil potrebno furati z neko dobro mero okusa.

PIJAČA 

Movia Cabernet Sauvignon 2012 – dokaj poceni, močno rdeče vino = popolna izbira, ki paše k mesu.

Ponujajo ogromno izbiro kvalitetnih slovenskih vin, dobrega piva in ostalih “klasičnih” zadevščin.

___ _

Kralj Žara je restavracija, v katero bom zaradi (dokaj) ugodne ponudbe hrane, ki mi neverjetno ustreza – hodil več, kot bi bilo zdravo za mojo denarnico.
Nekateri imajo zlate verižice ali nove laptope – jaz pa čvakam sočne dele Mukic.

Vsakomur svoje, ampak če si vsaj malo mesojeden/a > pojdi na Trubarjevo 52!

(gnile slike so posledica romantičnega ambienta, ki je popolnoma presenetil moje fotografske ne-sposobnosti)

 

Kralj Žara = must go! za vse mesoljubce. Se vrnem, čimprej!!! 

___

Rubrika DejMiHrano ni plačana. Izbor restavracij je prepuščen uredništvu in ocenjevalcu RdecManu, ki restavracije obiskuje po navdihu (beri: finančnih zmožnostih).

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here